Sluit de pagina.
Mensen aan het brainstormen over de wijk willibrordusstraat

Buren Bouwen de Buurt

Amsterdam

De vraag

In de gemeente Amsterdam moet het buurtplein aan de Sint Willibrordusstraat op de schop in verband met een omvangrijke infrastructurele aanpassing: de bouw van een ondergrondse parkeergarage. De vraag vanuit de gemeente: hoe betrekken wij de buurt bij de herinrichting van het plein en wat doen we met de parkeerruimte die vrij komt in de straten?

De aanpak

Buurtbewoners en gemeente zijn door ons ondersteund bij de herontwikkeling van het plein en de omliggende openbare ruimte. Via een online platform en het organiseren van Design Cafés zijn buurtbewoners betrokken in het ontwerpproces. Deze platforms gaven iedereen de ruimte om ideeën te presenteren en feedback te leveren. In ontwerpsessies zijn alle partijen samengebracht om effectief tot haalbare plannen te komen, zo is de afstand tussen idee en praktijk verkleind.

De opbrengst

De plannen voor het Willibrordusplein liggen klaar. De vrijgekomen ruimte wordt gebruikt voor het verbeteren van de veiligheid, sociale betrokkenheid en het stimuleren van de lokale economie. Door gemeente, projectontwikkelaars en burgers samen te brengen ligt er een haalbaar en efficiënt resultaat. De realisatie wordt een grote stap voor bewoners met veel pluspunten voor de leefbaarheid.